Het blijft nooit bij één aperitief bij l’Ouest

Het terras van l'Ouest kijkt uit over de Mauritsweg, dus je hoeft je er nooit te vervelen. Zon, lekkere hapjes en wijntjes doen de rest.

26 Jul 2014 Moniek Kuipers

blogger Moniek, Rotterdamse pur sang, verdient haar brood als freelance content creator & online marketeer. Onder het motto 'work hard, play hard' hoopt ze ooit de gehele wereldkaart te kunnen afvinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

l'Ouest

Van Oldenbarneveltstraat 139, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: MediterraansFransMediterraan Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Het blijft nooit bij één aperitief bij l’Ouest

Het loopt tegen vijven in de middag. De airco staat te loeien, de inspiratie is ver te zoeken en vanachter mijn bureau hoor ik buiten zomerse gezelligheid. Tijd voor een borrel. Een Whatsappje, twee trappen dalen en een zonnebril later zit ik samen met mede-Buiker Martine op het terras van wijnbar l'Ouest. Zo, twee cava graag!

Op het terras van l’Ouest zit je altijd eerste rang voor de namiddagzon. De houten zitjes doen gezellig Frans aan en met een bubbel in je glas is mensen kijken op de Mauritsweg nóg leuker. Wanneer de magen beginnen te rommelen, werpen we een blik op de kaart voor een olijfje of nootje. ‘Er is sinds vandaag een nieuwe kaart, willen jullie deze zien?’ En zo geschiedde het dat we uiteindelijk een plateau du chef bestellen. Een proeverij van de kaart die onder andere bestaat uit mediterrane tapas, charcuterie en fromage.

Van het aperitief stappen we over op een chardonnay. Net op tijd voor de zes verschillende hapjes die worden geserveerd met een mandje brood van Jordy’s Bakery. Heerlijk ook om mee te dippen in de frisse, huisgemaakte pesto. De portobello gevuld met Spaanse valdeon, de camembert en patatas bravas zijn binnen een mum van tijd op. 

De avond begint te vallen en het terras vult zich met dinerzoekers, verliefde stellen en buurtgenoten. De roes van de zon versterkt een mogelijke after dinner-dip. Die gaan we uit de weg met een cappuccino. Maar wat is een koffie op een terras zonder lekker likeurtje? Martine bestelt een frangelico, een Noord-Italiaanse drank op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen. Ik kan natuurlijk niet achterblijven. 

Het is een gezellige avond. Het is zo’n terras waar je af en toe ook even met je buren kletst, waar je als terras nee-

schuddend kijkt naar de straatschoffies die voorbij slenteren en waar iedereen zijn hoofd draait om die bijzonder mooie Tesla te spotten. Gelegen in deze sjieke en gay-minded area vind je hier werkelijk alle rangen en standen van de bevolking. Van die bekende Rotterdammer tot een verdwaalde, nieuwsgierige Amsterdammer. 

Langzaamaan wordt het terras opgeruimd. Een snelle blik op ons horloge leert ons dat het ruim over elven is. Dan maar de rekening. En nog één drankje dan om het af te leren. De laatste dan. Echt..!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Morena: een Latijns-Amerikaanse hotspot voor shared dining

Het warme en sensuele Morena combineert verschillende smaken vanuit Latijns-Amerika in kleine gerechtjes om te delen, zodat je alles kan proeven.